302 balkonplaten met hekwerken in recordtempo vervangen.

Velen denken bij (beton)renovatie uitsluitend aan repareren.
In Uithoorn trad in 151 drive-in-woningen aan 302 balkonplaten door corrosie van betonstaal op grote schaal zogenaamde ‘betonrot’ op. Zowel de balkons zelf als de consoles waarop zij rusten waren zwaar aangetast.

Woningen Uithoorn Woningen Uithoorn

De opdrachtgever Delta LLoyd vastgoed, kwam in eerste instantie naar ons toe voor het repareren en of herstellen van de buiten balkons. Als betontechnisch bedrijf, hebben wij uitgebreid gerapporteerd over de schade en de mogelijkheden tot herstel. 

Op basis van onze jarenlange  kennis en know-how hebben wij toen geadviseerd geen herstel uit te voeren maar de balkonplaten geheel te vervangen, Delta LLoyd vastgoed heeft voor deze en dus de beste oplossing gekozen dit leverde veel voordelen op voor opdrachtgever en bewoner.  De kosten van betonhersel waren gelijk aan nieuwe balkonplaten met nieuwe hekwerken.

Woningen Uithoorn Woningen Uithoorn

De meerwaarde van deze aanpak was  voor de opdrachtgever   25 jaar geen onderhoud en voor de bewoners geen overlast en schitterende balkons.

Het vervangen kan in bepaalde gevallen een betere keuze zijn. Vooral vanwege de snelheid en het gemak is het uitvoerende deel van deze variant van betonrenovatie ook in het productenpakket van Ervas opgenomen. De toegevoegde waarde is inmiddels aangetoond in een renovatieproject aan 151 drive-in-woningen in Uithoorn.

Woningen Uithoorn Woningen Uithoorn

Het repareren zou echter onder meer gritstralen inhouden: een arbeidsintensieve methode met veel overlast voor de bewoners en belastend voor het milieu. Daarentegen kan het vervangen door nieuwe platen met relatief weinig mensen met een grote productiviteit worden uitgevoerd. Daarom is dit laatste aan de opdrachtgever geadviseerd: de platen vervangen en de consoles renoveren. Door de brede ervaring en veelzijdigheid van Ervas was het inschakelen van een aannemer bij dit werk niet nodig.

Woningen Uithoorn   Woningen Uithoorn

De werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens een doordacht plan waarin vooral de logistieke afstemming met de leverancier van de platen van groot belang was. De consoles zijn vakkundig gerenoveerd en voorzien van in de fabriek geprefabriceerde betonplaten. Ook de totale afwerking was in handen van de mannen van Ervas.

 Woningen Uithoorn

Zowel aan de voor- als achterzijde van de woningen zijn de 302 betonnen balkonplaten vervangen. Hiermee is voorkomen dat er de komende jaren weer herstelwerk verricht zou moeten worden.