Betonspuiten garage

De parkeergarage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in Zoetermeer was nodig aan een opknapbeurt toe. Problemen waren betonschade, bloot­liggende wapening en een te geringe dekking. Eigenaar Delta Lloyd schakelde een specialist in: Ervas.

In recordtijd klaar
Wij hebben geadviseerd het probleem voor de langere termijn op te lossen. Het beton en de wapening moesten worden hersteld. Daarbij was het noodzakelijk een degelijke laag spuitbeton aan te brengen om de plafonds en de kolommen te beschermen. Delta Lloyd ging akkoord en Ervas kon met een ploeg specialisten aan de slag. De klus van 1400 m2 is in een recordtijd van vier weken geklaard.
 
Minder risico van corrosie
Na het voorbewerken van het beton door middel van stralen en het repareren van de beschadigingen in het beton, is met een spuitmethode een nieuwe laag speciaal beton aangebracht. Deze laag spuitbeton heeft als voordeel dat er een grotere dekking op de wapening wordt bewerkstelligd. Het verse spuitbetonmengsel heeft een realkaliserende werking op het bestaande beton. Dit vermindert het risico van corrosie van de bestaande wapening. Door het aanbrengen van een laag spuitbeton voorkomt men schade en verbetert het onderhoud in de toekomst.