Radboud garage: 11.000 m2 parkeergarage in 8 weken tijd

Parkeergarages slijten, de tijd, de elementen en het gebruik laten hun sporen na. De Radboudgarage in Utrecht heeft in de loop van jaren veel betonschade opgelopen. Eigenaar Cório vroeg aan Ervas de schade te onderzoeken. Wij kwamen met een rapport en drie alternatieve oplossingen.

Renovatie 11.000 m2 parkeergarage Radboud Utrecht  in 8 weken tijd

Stelt u zich voor: een garage in vier lagen met 4.500 m2 hellende vlakken en 6.500 m2 vlakke vloeren. Eén ingang, in hartje Utrecht, onder het Radboudkwartier in Hoog Catharijne,Radboud garage

het winkelhart van Nederland. En het werk is in acht weken uitgevoerd: een sterk staaltje, al zeggen we het zelf.

Radboud garage Radboud garage

Cório vroeg ons in eerste instantie een onderzoek te doen: schade opnemen, analyseren en oplossingen aandragen. Onze mensen constateerden te dunne vloeren, losse vloerdelen en behoorlijke problemen met de wapening. Wij boden Cório drie alternatieven aan, met een oplopende levensduur. De opdrachtgever koos uiteraard de beste en duurzaamste oplossing.

Radboud garage Radboud garage

Boven in Hoog Catha-rijne gaan winkelen en werken gewoon door, terwijl - zonder dat iemand het merkt - daaronder de Radboudgarage een complete renovatie ondergaat. geluidsniveau binnen aanvaardbare grenzen.

Dit project vroeg om veel creativiteit, want direct boven de garage ligt een druk winkelcentrum en om het complex heen is veel verkeer. Daarom kozen we ervoor om met de hydrojet te werken. Gewoon hakken en frezen geeft teveel lawaai en maakt de beton stuk door trillingen.Bovendien ontwierpen wij een gedetailleerd logistiek plan, om het werk optimaal te laten verlopen.

Radboud garage Radboud garage

We hebben de garage in principe van boven naar beneden aangepakt. Per segment hebben we de hellende vlakken met de hydrojet afgefreesd, scheuren geïnjecteerd, de vloer voorzien van nieuwe wapening, nieuw beton gestort (van de hoogste kwaliteit) en monolitisch afgewerkt. Op de vlakke vloeren zijn de scheuren geïnjecteerd en is de vloer voorzien van een nieuwe epoxy vloercoating.

Radboud garage Radboud garage

Deze wijze van werken heeft ons in staat gesteld het project in een recordtijd af te ronden. Met de hydrojet konden we met een laag geluidsniveau werken. Het oppervlak was niet alleen volledig schoon, maar ook voldoende ruw, zodat de hechting van het nieuwe beton optimaal is. De planning werkte perfect; logistiek verliep het werk op rolletjes.

Radboud garage Radboud garage

Een paar cijfers...

Tijdsduur: 5 weken

  • Slopen met hydrojet 4.600 m2
  • Slooppuin afvoeren 1.124 ton
  • Vervangen betonvloeren en
  • monolitisch afwerken 4.600 m2
  • Staal netten 30 ton
  • Nieuw beton storten 480 m3

Tijdsduur: 3 weken

  • Stralen en coaten vloeren 6.500 m2

Radboud garage Radboud garage