Repareren door Injecteren

Een van onze belangrijkste activiteiten is het injecteren van beton. We injecteren onder andere gescheurde constructies om ze te verlijmen zodat er weer een constructief geheel ontstaat. Injecteren is ook een mooie oplossing bij lekke stortnaden, grindnesten en holle ruimten in het beton. Injecteren is een specialisme waarvoor we goed opgeleiden en ervaren mensen in huis hebben. Belangrijk voordeel van injecteren is dat de constructie binnen ongeveer 24 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20ºc weer 100% van zijn oorspronkelijk belasting kan opnemen.

Injecteren van beton  Injecteren van beton
Doorsnede van een geïnjecteerd materiaal waarbij de scheur 100 % verlijmd is.

Voorbewerking
Scheuren in het beton worden gelokaliseerd en eventueel afgezet met snelcement en/of tijdelijke kit. Vervolgens worden, op regelmatige afstanden, zelfafsluitende Ervas injectiepluggen aangebracht.

Injectie
Injecteren van beton vindt plaats onder regelbare druk van minimaal 5 bar tot maximaal 300 bar middels het Ervas injectiesysteem. Dit systeem bestaat uit een elektronisch gestuurde twee componenten mengmachine waarmee gewaarborgd kan worden dat een juiste mengverhouding van de afzonderlijke componenten ontstaat. De mengmachine zorgt voor een continu gemengde homogene injectiehars dat goed in het beton doordringt. We werken met genormeerde epoxyharsen, die we injecteren met een op de weerstand van de constructie ingestelde vloeistofdruk totdat de te dichten ruimte geheel gevuld is.

Nabehandeling

Na voldoende uitharding van de injectiehars worden de tijdelijke afzettingen verwijderd en afgewerkt. Om de kwaliteit te waarborgen en controle mogelijk te maken, worden per dagdeel enkele injectiehars monsters van ca. 3 cm3 gemaakt en per bouwdeel genummerd en bewaard.