Universiteit Utrecht vocht onderzoek

Hierbij een inkijk van onze rapportage

 Inleiding

In opdracht van de Universiteit van Utrecht heeft Ervas International B.V. onderzoek verricht aan de faculteit geesteswetenschappen. In diverse ruimtes van de faculteit spelen vochtproblemen waar men tot op heden geen oplossing voor heeft. In het verleden heeft de Universiteit van Utrecht werkzaamheden laten uitvoeren om de problemen op te lossen, echter hebben deze tot op heden niet tot het gewenste resultaat geleid.

Opdrachtformulering:

Aan Ervas International is gevraagd om een gedegen onderzoek te verrichten naar de oorzaak en/of oorzaken van de vochtproblematiek. De belangrijkste uitgangspunten voorafgaand aan het onderzoek zijn:

  1. De luchtkwaliteit en conditie in de verblijfsruimte(n)
  2. Onderzoek in en rond de bouwkundige constructies (vloer/wand/plafond/dak/etc.)
  3. Onderzoek omgeving op moment van onderzoek
  4. Historisch onderzoek voor zover relevant.

De Universiteit van Utrecht heeft Ervas tijdens haar onderzoekwerkzaamheden toestemming gegeven voor licht destructieve werkzaamheden. Ervas International B.V. is vooraf in het bezit gekomen van diverse archiefgegevens. Voorafgaand aan de onderzoeken hebben wij vanuit de Universiteit van Utrecht documenten overhandigd gekregen in de vorm van een cd-rom met tekeningen, zowel bouwkundig als werktuigbouwkundig.