Ervas herstelt gevels van gemeentelijk monument Orion college

Ervas heeft in opdracht van Lokhorst Bouw en Ontwikkeling gevel herstel en reinigings werkzaamheden uitgevoerd.

De oude gevels van het gebouw waren ernstig vervuild met oa.graffiti,coatings,roetaanslag en bij het eerder verwijderen van graffiti van het metselwerk was er al veel schade aangebracht. Op verzoek van Lokhorst en onder toezicht (en latere goedkeuring) van Archivolt Architecten heeft Ervas na zorgvuldige beproeving de metselwerkgevels gereinigd en vervolgens de schoonbeton gevels ontdaan van de aangebrachte coating op de tegeltableau's. Metselwerk schades zijn daar waar echt noodzakelijk hersteld in nauw overleg met de architect en de gemeente Amsterdam.

Oude situatie

 

De tegels en de metselwerk gevel waren in de loop der jaren ernstig beschadigd.

 

Het metselwerk is gereinigd middels onze gummethode waarbij de aanwezige graffiti conform proefstukken voor circa 90% verwijderd is en het metselwerk niet verder beschadigd is dan dat al in het verleden door diverse graffiti-brigades al gedaan was.

Nadat de grijze coating van de tegels onder de ramen was verwijderd kwamen er blauwe en zwarte geglazuurde tegels tevoorschijn.De tegels waren zwaar beschadigd maar zijn door Ervas hersteld en bijgekleurd met speciale koudglazuur om de oude look zo veel mogelijk te behouden. De graffiti en overig vuil/aanslag zijn verwijderd door middel van lage druk stoomcleanen om de gevelsteen zo min mogelijk te beschadigen.

Nieuwe situatie na reinigen en herstel werkzaamheden ook aan de binnen zijde

Na renovatie van de gevels is het oude karakter van het gebouw volledig terug zoals het ooit ontworpen was.

Terug naar overzicht