Trapsparingen 260 huurwoningen regio Amsterdam

Ervas Lijmwapening; beter alternatief voor 260 woningen in de verkoop!

In de regio Amsterdam worden door een eigenaresse circa 260 huurwoningen verkocht. Om deze woningen voor de aspirant kopers aantrekkelijker te maken worden de zolderruimtes welke van oorsprong als bergruimte bedoeld waren gerenoveerd naar verblijfsruimte. Hierbij komt de vlizotrap te vervallen en wordt er bovenop de trap van de begane grond naar de 1e etage een nieuwe trap geplaatst, ter verbetering van de toegang tot de zolder.

Uitgezaagde sparing voor trap    Geen hoogteverlies door Ervas Lijmwapening
Uitgezaagde sparing voor trap                     Geen hoogte verloren door Ervas Lijmwapening

Dit heeft consequenties ten aanzien van de betonconstructie, hier dient een sparing van circa 2 x 1 m1 in de betonnen zoldervloer te worden gecreëerd waarbij functionele wapening in de vloer  komt te vervallen.

De constructeur van de eigenaresse had als oplossing dit verlies op te vangen met stalen balken, welke onder de vloer zouden worden geplaatst. Dit zou de al geringe plafondhoogte op de 1e verdieping nog meer verminderen en tevens het nodige constructie/ timmerwerk met zich meebrengen.

Ervas International is gevraagd of dit anders kon en wij hebben hier een passende, in zowel planning- ,constructie – als prijstechnische, oplossing voor gevonden in de vorm van lijmwapening.

Bijkomend voordeel is dat de hoofdaannemer maar 1 dag voor de werkzaamheden van Ervas International in de planning hoeft aan te houden, waarmee hij ook een voordeel behaalt in de doorlooptijd van de gehele renovatie.