Nu écht mooi - AKN gebouw Hilversum

Het relatief jonge kantoorgebouw van AVRO, KRO en NCRV in Hilversum was bedekt met een laag aanslag. Er hing een cementsluier overheen; nasleep van de bouw. Bovendien was het exterieur aangetast door algen.

AKN gebouw Hilversum   AKN gebouw Hilversum

Ervas deed onderzoek naar de beste wijze van aanpak en voerde het reinigingswerk uit.

De keuze van de juiste methode is van groot belang
'Je kunt een gebouw namelijk voor eeuwig beschadigen,' licht E.L. van Lenteren van Ervas toe. Waarna hij uitlegt dat het metselwerk zou kunnen worden aangetast of zelfs verkleuren en het gemoffelde aluminium van de kozijnen zou kunnen worden aangetast.

AKN Toren Hilversum   Hoogwerker bij AKN Hilversum

In een vooronderzoek heeft Ervas aanbevolen te kiezen voor het hydrofoberen van de gevel en de beton elementen- na reiniging -de kozijnen te conserveren. Het bedrijf is uitgekozen door de bewezen ervaring met dit soort werkzaamheden.

Het gebouw werd gestoomd, gespoeld en geïmpregneerd. Het aluminium is met een speciaal middel geconserveerd. 'Er zijn wel honderden producten,' vertelt Van Lenteren, ' Op basis van onze jaren lange ervaring en know-how wij zoeken voor elke ondergrond naar het meest optimale product.

AKN Hilversum   Hoogwerker bij AKN Hilversum

Het hele reinigings- en conserverings-proces is door Ervas intern met strenge kwaliteitscontrole in het oog gehouden. Het resultaat telt: in de toekomst zal het onderhoud van het gebouw hierdoor besparingen opleveren.